تاريخ : جمعه 25 مرداد 1392برچسب:, | 15:31 | نویسنده : BEHNAM |

 

پیتزا

معمولاً یک برش پیتزا دارای 300 کیلوکالری انرژی می‌باشد، بنابراین با خوردن یک برش پیتزا و در عرض چند دقیقه، قسمت عمده‌ای از کالری مورد نیاز روزانه بدن خود را تأمین کرده‌اید و در واقع خوردن چندین برش پیتزا، به سادگی سبب چاقی و اضافه وزن می‌شود.

از آنجایی که پیتزا حاوی کالری بسیار بالا، سدیم و چربی‌های اشباع‌شده می‌باشد، اساساً به عنوان یک وعده غذایی سالم در نظر گرفته نمی‌شود! بنابراین به هنگام برنامه‌ریزی برای وعده‌های غذایی افراد خانواده، حتماً به این موضوع توجه داشته باشید، زیرا غذاهای حاوی چربی فراوان منجر به اضافه وزن و چاقی بیش از حد خواهند شد.

اگر به رستوران می‌روید و سفارش پیتزا می‌دهید، قبل از خوردن پیتزا حتماً یک سالاد بدون سُس میل کنید تا معده شما کمی پُر شده و احساس سیری داشته باشید، زیرا این امر سبب می‌شود که شما پیتزای کمتری بخورید، چرا که با این کار از پُرخوری جلوگیری می‌کنید.

شما به راحتی می‌توانید یک پیتزای سالم در منزل تهیه کنید. می‌توانید پیتزایی آماده نمایید که علاوه بر این که شما را سیر می‌کند، فاقد مواد غذایی ناسالم، چربی و کالری زیاد باشد. مواد غذایی حاوی فیبر زیاد و کم‌کالری را جایگزین مواد غذایی حاوی کالری و چربی زیاد نمایید.

تصور این که می‌توان یک پیتزای سالم آماده نمود، شاید برای اغلب افراد سخت باشد، زیرا اکثر مردم فکر می‌کنند که غذاهای سالم به خوشمزگی غذاهای ناسالم نیستند، در حالی که این تصور کاملاً غلط است! بنابراین می‌توانید پیتزایی سالم، و در عین حال خوشمزه داشته باشید، به شرطی که از تازه‌ترین و بهترین مواد آن را تهیه کنید.

 

دستور تهیه یک پیتزای سالم:

پیتزای مدیترانه‌ای

این پیتزا هم خوشمزه است و هم مغذی و سالم! کافی است آن را با سالاد سبزیجات میل کنید تا غذای کاملی شود.

 

مواد لازم:

خمیر آماده پیتزا*                                            1عدد

سس گوجه‌فرنگی بدون نمک                           نصف فنجان

سیر ریز شده                                                  1 حبه

مرغ پخته و خردشده                                       1 فنجان

زیتون بدون هسته و حلقه‌حلقه شده               نصف فنجان

آرتیشوی خردشده                                         1 فنجان

فلفل دلمه‌ای سبز یا قرمز خردشده                1 فنجان کوچک

پودر آویشن                                                    نصف قاشق چای‌خوری

ریحان خشک‌شده و یا تازه خردشده                 نصف فنجان

پنیر پیتزای کم‌چرب                                        1 فنجان

* که از آرد کامل (سبوس‌دار) تهیه شده باشد

 

روش تهیه:

* فر را از قبل روشن کنید و به دمای 200 درجه سانتی‌گراد برسانید.

* سُس گوجه‌فرنگی را بر روی خمیر آماده بمالید و سپس مواد نام‌برده شده را روی خمیر پیتزا بریزید.

* آنگاه پنیر پیتزا را بر روی آن‌ها ریخته و پیتزا را درون ظرف مخصوص فر قرار دهید و آن را داخل فر بگذارید. پس از 10 دقیقه پیتزا آماده می‌باشد.

 

5 نکته برای تهیه پیتزایی سالم:

 

1- خمیر پیتزا

برای تهیه یک پیتزای سالم، خمیر پیتزا باید از آرد حاوی سبوس کامل تهیه شده باشد.

 

2- سُس پیتزا

اکثر سُس‌های آماده که هنگام سرو پیتزا استفاده می‌شوند، حاوی شکر فراوان و مواد افزودنی می‌باشند. با استفاده از کمی ریحان تازه، اورگانو، آویشن، دانه‌های درشت فلفل سیاه که آسیاب شده‌اند، سیر رنده یا کوبیده شده و همچنین کمی گوجه‌فرنگی تازه و رنده شده می‌توان سس سالم و خوشمزه‌ای را در منزل تهیه کرد.

 

3- پنیر پیتزا

پنیری که برای تهیه پیتزا در نظر می‌گیرید، پنیر موزارلای کم‌چرب باشد، زیرا علاوه بر کالری کمتر دارای چربی کمتری نیز می‌باشد. پنیر سویا (توفو) و یا سایر پنیرهای کم‌چرب و یا حتی بدون چربی می‌توانند جایگزین‌های مناسب‌تری برای تهیه یک پیتزای سالم باشند. استفاده از پنیر رنده شده پارمیسان نیز گزینه مناسبی است.

یک برش پیتزا دارای 300 کیلوکالری انرژی می‌باشد، بنابراین با خوردن یک

برش پیتزا و در عرض چند دقیقه، قسمت عمده‌ای از کالری مورد نیاز روزانه بدن

خود را تأمین کرده‌اید و در واقع خوردن چندین برش پیتزا، به سادگی سبب چاقی

و اضافه وزن می‌شود

 

 

4- مواد درون پیتزا

 

سبزیجات، سبزیجات، سبزیجات! تا جایی که امکان دارد مواد درون پیتزا را از سبزیجات به ویژه سبزیجات تازه انتخاب نمایید. سبزیجاتی مانند: کلم بروکلی، انواع فلفل، پیاز، زیتون و یا حتی میوه‌هایی مانند آناناس گزینه‌های خوبی برای پیتزای سالم می‌باشند. برای این که پیتزای شما حاوی مواد مغذی مانند پروتئین نیز باشد، می‌توانید از تکه‌های مرغ آغشته به پودر کاری، پنیر توفوی کبابی شده، گوشت ماهی، عدس و یا حتی لوبیا نیز استفاده کنید.

همچنین استفاده از گیاهان معطر مانند ریحان را به عنوان چاشنی فراموش نکنید.

 

5- اندازه پیتزا

پیتزا را در سایز کوچک (مینی پیتزا) تهیه نمایید. به جای خمیر معمولی از نان لواش و یا نان عربی (پیتا) استفاده کنید که اندازه کوچک‌تری دارند. استفاده از نان فرانسوی سبوس‌دار نیز می‌تواند جایگزین دیگری برای خمیر معمولی پیتزا باشد. به هنگام سرو پیتزا از بشقاب‌های کوچک استفاده کنید تا با این ترفند، کمتر پیتزا بخورید.


موضوعات مرتبط: فست فودها ، پیتزا با طعم سلامتی! ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 24 مرداد 1392برچسب:, | 13:6 | نویسنده : BEHNAM |
محققان هشدار داده‌اند مغز کودکانی که فست‌فود بیشتری می‌خورند آسیب‌های جدی و طولانی مدتی متحمل می‌شود.

 

کودک

 

برای نخستین بار نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان داده است کودکان زیر سه سالی که پیتزا، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و بیسکوییت زیادی می‌خورند در پنج سال آینده‌ی عمر خود IQ پایین‌تری خواهند داشت.

 

در واقع بهره‌ی هوشی این کودکان نسبت به کودکانی که تغذیه سالم‌تری حاوی میوه، سبزیجات و غذای خانگی دارند، کمتر خواهد بود.

 

مسئله‌ی نگران کننده تر این است که حتی اگر این کودکان بعد از سه سالگی تغذیه‌ی بهتری داشته باشند باز هم امکان دارد اثرات منفی فست‌فودهایی که خورده‌اند تا آخر عمر با آن‌ها بماند.

 

محققان معتقدند که تغذیه‌ی سالم و خوب در سه سال نخست تولد کودکان بسیار مهم است به خاطر این که در این سال‌ها مغز کودکان در حال رشد است.

 

کودکانی که تغذیه‌ای سرشار از چربی، قند و مواد غذایی تصفیه شده دارند به میزان کافی ویتامین و مواد مغذی دریافت نمی‌کنند این در حالی است که وجود ویتامین و مواد مغذی برای رشد مغز لازم و ضروری است.

حتی اگر این کودکان بعد از سه سالگی تغذیه‌ی بهتری داشته باشند باز هم امکان دارد اثرات منفی فست‌فودهایی که خورده‌اند تا آخر عمر با آن‌ها بماند

 

 

البته پیش از این محققان از مضرات فست‌فودها روی بدن زیاد صحبت کرده‌اند. این که فست‌فودها باعث چاقی مفرط، ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، آلزایمر و ... می‌شوند بر همه روشن است و متأسفانه از این به بعد باید آسیب‌هایی که به مغز انسان وارد می‌کنند را نیز به لیست بلند بالای خطرات و مضرات این غذاها اضافه کرد.

 

 

انسان‌های امروزی با چنان شتابی زندگی می‌کنند که  توجهی به سلامت خود و اطرافیان‌شان ندارند. درست است که زندگی مدرن با سرعت در حال جریان است و برای هماهنگی با آن باید با شتاب بیشتری عمل کرد اما آیا به نظرتان منطقی است چنان با شتاب زندگی کنیم که از سلامتی خود و کودکان‌مان غافل بمانیم؟

منبع:سایت تبیان


موضوعات مرتبط: فست فودها ، فست فود،IQکودکانتان را پایین می آورد ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 24 مرداد 1392برچسب:, | 13:1 | نویسنده : BEHNAM |

گوشت‌های فرآوری شده به دلیل نیترات بالا، اثرات منفی بر سلامت انسان گذاشته و خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند.


 

هات‌داگ

معرفی هات‌داگ 

منظور از هات‌داگ نوعی سوسیس است که با آن نوعی ساندویچ درست می‌کنند که برای تهیه این نوع ساندویچ، هات‌داگ را به همراه سس و دیگر انواع چاشنی‌ها داخل نان قرار می‌دهند.

نام دیگر هات‌داگ، فرانکفورتر می‌باشد که این نام را از نام شهر فرانکفورت در کشور آلمان گرفته‌اند. 

 

تاریخچه 

اختراع این ماده غذایی همچون همبرگر و بستنی به سال 1904 میلادی برمی گردد. البته از سال 64 پس از میلاد، مردمان قاره اروپا، به خصوص آلمانی‌ها انواع دیگر سوسیس را تهیه می‌نمودند. اولین بار، ساندویچ هات‌داگ در شهر نیویورک و در دهه 1860 عرضه شد.

تا قبل از جنگ جهانی اول، به هات‌داگ فرانکفورتر می‌گفتند. اما با آغاز جنگ، به دلیل عواطف ضد آلمانی، نام آن به هات‌داگ تغییر داده شد. تقریباً پس از پایان جنگ بود که این نام رواج پیدا کرد و دیگر همگان از آن استفاده می‌کردند.

هات‌داگ را با مواد افزودنی مختلفی مصرف می‌کنند که معروف‌ترین آن‌ها سس مایونز، سس کچاپ، سس خردل، انواع ترشیجات، پیاز ریز شده، کاهو، گوجه فرنگی (ریز شده، ورقه شده یا قاچ شده)، ترشی نعناع و فلفل تند می‌باشند.

البته مواد افزودنی دیگری هم وجود دارند. می‌توان روی هات‌داگ، پنیر رنده شده به عنوان نوعی ماده افزودنی پاشید. نوعی هات‌داگ هم وجود دارد که از پنیر پرورده در مواد تشکیل دهنده آن استفاده می‌شود و به هات‌داگ پنیری معروف است.

هات‌داگی که رویش فلفل تند بریزند، به چیلی‌داگ معروف است. چیلی‌داگ و هات‌داگ پنیری از غذاهای مرسوم مکان‌های تفریحی و اعیاد محسوب می‌شوند.

هات‌داگی که آن را به سیخ می‌کشند و داخل خمیر تهیه شده از آرد ذرت آن را سرخ می‌کنند، به هات‌داگ ذرت معروف است. این نوع غذا را می‌توان به همراه سس خردل مصرف نمود. این غذا به خصوص در ایالات متحده آمریکا بسیار رواج دارد.

هات‌داگ را معمولاً از گوشت گاو و یا مخلوطی از گوشت گاو با گوشت خوک تهیه می‌کنند (در کشورهایی که مصرف گوشت خوک ممنوع و حرام است، تنها از گوشت گاو برای تهیه هات‌داگ استفاده می‌نمایند). البته هات‌داگ‌های مخصوص را می‌توان از گوشت مرغ، گوشت بوقلمون و یا حتی سبزیجات مختلف تهیه کرد.

مصرف 50 گرم گوشت فرآوری شده (تقریباً یک هات‌داگ) به اندازه یک پاکت سیگار

به بدن آسیب رسانده و موجب ابتلا به سرطان می‌شود

 

 

هات‌داگ‌ها را بر حسب مواد به کار رفته در تهیه آن نام گذاری می‌کنند. برای مثال هات‌داگ گاو، هات‌داگی است که تنها از گوشت گاو درست شده است و یا هات‌داگ بوقلمون، از گوشت بوقلمون تهیه شده است.

 

هات‌داگ‌ها را پس از اضافه نمودن انواع ادویه، مواد نگه‌دارنده، دودی کردن و یا پختن، برای مصرف عرضه می‌کنند. هات‌داگ را قبل از استفاده می‌توان کبابی کرد، بخارپز نمود و یا آب پز کرد. هات‌داگ‌ها معمولاً 15 سانتی متر طول دارند. اما در برخی مناطق، هات‌داگ‌های 30 سانتی هم عرضه می‌شود.

هات‌داگ شیکاگو

از هات‌داگ نسبت به دیگر انواع سوسیس بیشتر استفاده می‌کنند. جزایر اسکاندیناوی، به خصوص کشور دانمارک، مشهورترین هات‌داگ‌ها را تولید می‌نماید.

هات‌داگ تهیه شده به روش شیکاگو هم معروف است. در تهیه این نوع ساندویچ هات‌داگ، هات‌داگ را داخل نان باگت کنجدی قرار داده و رویش پیاز ریز شده، گوجه فرنگی خرد شده، ترشی نعناع، ترشی فلفل تند، سس خردل و کرفس می‌ریزند. البته در خود شهر شیکاگو، نوع دیگری ساندویچ هات‌داگ عرضه می‌شود که خیلی هم طرفدار دارد و در تهیه آن هات‌داگ کبابی یا سرخ شده را داخل نان گذاشته و به همراه پیاز ریز شده و سس خردل مصرف می‌کنند.

 

هات‌داگ و دیابت

حالا می‌خواهیم طعم خوش هات‌داگ را زیر دندانتان را از بین ببریم. شما حتماً می‌دانید که هات‌داگ و بیکن ( گوشت دودی شده) برای قلب مضر است.

اما ما خبر بدتری برای شما داریم و آن این که این غذاها خطر ابتلا به بیماری دیابت را نیز افزایش می‌دهد. محققین بیمارستان زنان بریگهام با مطالعه 37309 زن که حد اقل هفته‌ای دو بار از بیکن استفاده می‌کردند متوجه شدند که این افراد 17 درصد بیشتر از کسانی که در هفته یک از این نوع غذاها مصرف می‌کنند در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند. این آمار در مورد افرادی که در هفته 2 بار از هات‌داگ استفاده می‌کنند 24 درصد بیشتر از بقیه بود.

گوشت‌های فرآوری شده به دلیل نیترات بالا، اثرات منفی بر سلامت انسان

گذاشته و خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند

 

 

همان طور که می‌دانیم غذاهای غنی از کربوهیدرات و شکر باعث بیماری دیابت می‌شود نه غذاهای سرشار از پروتئین. بنابراین محققین هنوز دلیل این که چرا این نوع غذاها باعث دیابت می‌شود، نمی‌دانند ولی احتمال می‌دهند که نیتریت و نیترات نگه‌دارنده و افزاینده به آن‌ها می‌توانند برای سلول‌های پانکراس سمی و خطر ناک باشد( و آسیب‌دیدگی این سلول‌ها باعث دیابت از نوع دوم می‌شود) البته در کنار این غذاها باید مراقب خوردن شیرینی و سیب زمینی سرخ کرده نیز باشید.

 

هات‌داگ

هات‌داگ به اندازه سیگار برای بدن مضر است 

 

مرکز تحقیقات سرطان در آمریکا اعلام کرد مصرف 50 گرم گوشت فرآوری شده (تقریباً یک هات‌داگ) به اندازه یک پاکت سیگار به بدن آسیب رسانده و موجب ابتلا به سرطان می‌شود.

در سال 2010، بیش از 1/1 میلیون هات‌داگ تنها در اتوبانی که مخصوص تردد موتورسواران در خارج از ایندیانا پولیس (مرکز ایالت ایندیانا در ایالات متحده آمریکا) است، فروخته شد. در این اتوبان که محل فروش هات‌داگ است، بیلبوردی نصب شد که عکس روی آن یک بسته سیگار را که درونش پر از هات‌داگ‌های کبابی بود، نشان می‌داد. کنار این جعبه، عکس جمجمه‌ای که نشانه خطر مرگ است قرار داشت که روی آن نوشته شده بود: "اخطار! هات‌داگ سلامت شما را به خطر می‌اندازد." هدف شرکت مجری پروژه سرطان (cancer project) از نصب این بیلبورد این بود که به همگان بگوید مصرف گوشت‌های فرآوری شده باید به صفر برسد.

سوزان لوین (susan levin)، متخصص تغذیه و مدیر آموزش تغذیه کمیته پزشکان و مسئولیت پزشکی در آمریکا می‌گوید: "مصرف گوشت‌های فرآوری شده مانند هات‌داگ می‌تواند خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و انواع سرطان را افزایش دهد."

این کمیته پیشنهاد داده است تا روی بسته بندی‌های هات‌داگ نیز مانند بسته بندی‌های سیگار، برچسب هشداردهنده نصب شود تا مصرف کنندگان بدانند، هات‌داگ برای سلامتی‌شان ضرر دارد.

گوشت‌های فرآوری شده به دلیل نیترات بالا، اثرات منفی بر سلامت انسان گذاشته و خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند.

بنا به گزارش مرکز تحقیقات سرطان در آمریکا مصرف روزانه تنها 50 گرم گوشت فرآوری شده (تقریباً به اندازه یک هات‌داگ) میزان ابتلا به سرطان دستگاه گوارش را 21 درصد افزایش می‌دهد. سرطان دستگاه گوارش، سومین سرطان شایع در ایالات متحده آمریکا است.

منبع: سایت تبیان


موضوعات مرتبط: فست فودها ، هات داگ یا ساندویچ بیماری؟! ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 24 مرداد 1392برچسب:, | 12:57 | نویسنده : BEHNAM |
در دنیای امروز و ظهور زندگی ماشینی که بر تمام جوامع بشری حاکم شده است، فست‌فودها دیگر نوعی تغذیه محسوب نمی‌شوند بلکه این نوع رژیم غذایی به یک سبک زندگی تبدیل شده است.

 

فست فود

افرادی که شب و روز با شتاب کار می‌کنند تمایل چندانی ندارند که وقت‌شان را صرف آشپزی کنند. اما ساندویچ‌های رنگارنگی که در رستوران‌های فست‌فودی عرضه می‌شوند سرشار از قندها و چربی‌هایی هستند که برای سلامتی مضر هستند.

اگر از آن دسته افرادی هستید که آشپزی را وقت تلف کردن می‌دانید و فست‌فودها را جایگزین غذاهای خانگی و سالم کرده‌اید توصیه می‌کنیم اندکی تأمل کرده و این مطلب را تا انتها بخوانید شاید نظرتان نسبت به سبک زندگی که در پیش گرفته‌اید تغییر کند.

هر فردی با توجه به جنسیت، سن و سال و نوع فعالیت‌های روزانه‌ی خود نیاز به رژیم غذایی خاصی دارد. اما فست‌فودها بدون در نظر گرفتن این نیازها، سن و سال و فعالیت‌های روزمره‌ی افراد، تأثیر واحدی روی آن‌ها می‌گذارد. با این معنی که فرقی نمی‌کند شما کودک باشید یا نوجوان، بزرگ‌سال یا یک فرد سالخورده، سالم باشید یا خدای ناکرده مریض، اهل ورزش و فعالیت باشید یا خانه دار و خانه نشین، باردار باشید یا در هر وضعیت دیگر. فست‌فودها توجهی به شرایط شما ندارند و تأثیر غذایی یکسانی روی تمام افراد می‌گذارد.

به محض اینکه عادت کردید شب و روز راهی رستوران‌های فست‌فودی شوید

و به اصطلاح دلی از عزا در بیاورید به مرور دچار خواب‌آلودگی و خمودگی می‌شوید. یعنی به مرور زمان شادابی و سرزندگی‌تان را از دست می‌دهید

 

 

همبرگرهای خوشمزه و سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌ها اساس منوهای تمام رستوران‌های فست‌فودی را تشکیل می‌دهد. البته چند سالی هست که تنوعی در این منوها ایجاد شده و چند نوع سالاد، مرغ، ماهی و چند نوع غذای دیگر هم به لیست غذایی اضافه شده است.

 

اما در هر صورت تمام این غذاهای فست‌فودی معمولاً ارزش غذایی یکسانی دارد. این غذاها:

* سرشار از چربی‌اند.

* سرشار از قند و نمک هستند.

* فاقد فیبرهای گیاهی‌ هستند.

* از نظر ویتامین نیز فقیر هستند.

به عنوان مثال همان منوی قدیمی و آشنای فست‌فودها را نظر بگیرید. منظورمان همبرگرهای معروف، سیب‌زمینی سرخ کرده، کوکاکولا و کچاپ است. این مواد غذایی، سه طعم از شش طعم موجود را دارا می‌باشند: یعنی شیرین، شور و اسیدی. در واقع گوشت و نان ساندویچ‌هایی که بی مهابا گاز می‌زنید و نوشابه‌های گازداری که سر می‌کشید شیرین هستند؛ سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌هایی که سفارش می‌دهید شور هستند و کچابی که با لذت به همبرگرتان اضافه می‌کنید حاوی سرکه و اسیدی است.

این نوع تغذیه بیشتر مورد استفاده‌ی افرادی است که بیشتر در زندگی ماشینی امروزه غرق شده‌اند و مصرف این نوع غذاها شاید راهی باشد برای تسکین مشکلات عاطفی مثل استرس و اضطراب. اما باید بگوییم که این نوع تغذیه راه به جایی نمی‌برد و برای سلامت شما مضر است. می‌پرسید چرا؟ دلیلش ساده است به خاطر این که این نوع غذاها نامتعادل و دیر هضم هستند.

 

اثرات کوتاه مدت «تغذیه‌ی فست‌فودی»

به محض اینکه عادت کردید شب و روز راهی رستوران‌های فست‌فودی شوید و به اصطلاح دلی از عزا در بیاورید به مرور دچار خواب‌آلودگی و خمودگی می‌شوید. یعنی به مرور زمان شادابی و سرزندگی‌تان را از دست می‌دهید. احساس سنگینی می‌کنید و حرص و ولع‌تان برای خوردن انواع ساندویچ‌ها و سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌ها بیشتر می‌شود.

باید بدانید که نوشیدنی‌های لایت مثل نوشابه‌های گازدار یا کوکاها حاوی آسپارتام هستند.

چربی ترانس

چربی‌های موجود در فست‌فودها از نوع چربی‌های ترانس یا اشباع شده‌اند و قند و نمک آن تصفیه شده است.

از این گذشته گاهی در سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌ها و چیپس‌ها ترکیبات شیمیایی مثل «آکریلامید» یافت می‌شود. متأسفانه متخصصان معتقدند که این ماده سرطان‌زا است.

علاوه بر این در سیب‌زمینی سرخ کرده‌ها مواد دیگری مثل «دکستروز» و «گلوتن» نیز پیدا می‌شود.

در این غذاها مواد افزودنی شیمیایی زیادی نیز وجود دارد و تمام این مواد میزان رادیکال‌های آزاد خون را بالا می‌برند. حتماً می‌دانید که همین رادیکال‌های آزاد چه صدماتی به بدن می‌زنند. رادیکال‌های آزاد باعث التهاب و پیری سلول‌های بدن می‌شوند. لازم است که بدانید محققان نشان داده‌اند که تنها یک ساعت بعد از صرف غذا در فست‌فودها میزان رادیکال‌های آزادی خون 125 درصد افزایش می‌یابد، دو ساعت بعد این میزان به 175 درصد و سه ساعت بعد به 138 درصد می‌رسد.

متخصصان معتقدند که گوشت قرمز مسئول 70 درصد تمام آسیب‌های غذایی مرتبط با فست‌فودهاست.

 

خطرات بالقوه‌ی «تغذیه‌ی فست‌فودی» در طولانی مدت

حال که با اثرات کوتاه مدت فست‌فودها روی سلامت‌تان آشنا شدید بهتر است اندکی هم به آینده نگاهی بیندازیم و اثرات این قبیل غذاها را در طولانی مدت بررسی کنیم.

فست‌فودها در طولانی مدت باعث:

* اضافه وزن

* ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

* ابتلا به فشار خون

* ابتلا به برخی سرطان‌ها مثل سرطان پروستات، پانکراس، سینه، ریه، روده و ...

* ابتلا به دیابت

* چاقی مفرط

* اختلالات کیسه‌ی صفرا

* و همچنین افسردگی می‌شود.

 

آماری در خصوص چاقی مفرط:

در آمریکا از هر 4 نفر یک نفر دچار چاقی مفرط است. در انگلستان از هر 40 زن 1 زن از چاقی مفرط رنج می‌برد و در اروپا نیز نیمی از افراد بزرگ‌سال چاق هستند و حدود 30 درصد آن‌ها دچار چاقی مفرط هستند.

منبع:سایت تبیان


موضوعات مرتبط: فست فودها ، چرا فست فود نخوریم؟ ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 24 مرداد 1392برچسب:, | 12:55 | نویسنده : BEHNAM |

هفت ضرر مهم فست فودها

غذاهاي آماده يا فست فودها ، غذاهايي هستند كه خيلي آسان و سريع تهيه مي‌شوند، خوشمزه هستند، طرفداران بسياري دارند و در مقابل بسيار مضر هستند.
بسياري اگر از منزل دور باشند و گرسنه هم بلافاصله به سراغ اين غذاها مي‌روند اما متاسفانه به علت اين‌كه ذائقه بسياري به اين غذاها عادت كرده است و آن را لذيذتر از غذاهاي سنتي مي‌دانند حتي در منزل نيز به سراغ آنها مي‌روند. هفت ضرر مهم فست فودها عبارتند از:

1. چاقي:

اولين مشكل ناشي از مصرف غذاهاي حاضري است. اكثر اين غذاها براي سلامت انسان مضر است، او را چاق مي‌‌كند، و شانس ابتلاء به ديابت و حمله قلبي را به شدت افزايش مي‌‌دهد.
به گفته متخصصان انجمن گياه‌خواران آمريكا، مصرف فست‌فود بيش از يك بار در هفته سبب ايجاد چاقي به خصوص چاقي‌هاي موضعي در نواحي شكم و پهلوها مي‌شود.
براساس تحقيقات اين انجمن، بيش از 80 درصد مصرف‌كنندگان دايمي فست‌فود، افرادي چاق تلقي مي‌شوند به طوري كه به شكلي هماهنگ چاق نيستند و بيشترين تجمع چربي در ناحيه شكم، پهلوها، ران‌ها و باسن آنها است. در عين حال، چربي دور كبدشان را فرا گرفته و خيلي دير احساس سيري مي‌كنند.

2. افزايش چربي‌هاي مضر: 

بيشتر غذاهاي حاضري سرخ ‌شده هستند و معمولا هم براي سرخ ‌كردن اين غذاها از روغن‌هاي نباتي جامد استفاده مي‌‌كنند. درصد اسيدهاي چرب اشباع و ايزومرهاي ترانس در اين روغن‌ها بالاست. اين چربي همان چربي مضري است كه مي‌تواند در ديواره سرخرگ‌ها رسوب كرده و آنها را مسدود ‌‌كند.

3. خوردن نوشابه: 

يكي ديگر از مشكلات اين غذاهاي حاضري است. نوشابه‌هاي گازدار در كنار تمام اين غذاها عرضه و خورده مي‌شود. اسيد موجود در نوشابه‌هاي گازدار موجب فرسايش ميناي دندان شده و همچنين قند بالاي اين محصولات، پوسيدگي دندان ‌ها را تسريع مي‌كند.
به علاوه نوشابه‌ها فاقد ارزش غذايي بوده و به خاطر ميزان قند بالايشان داراي كالري زيادي هستند كه موجب چاقي مي‌شوند. فراموش نكنيد كه نوشابه‌هاي رژيمي هم به دليل داشتن قند مصنوعي آسپارتام، اشتهاآور هستند.

4. كمبود مواد مغذي: 

غذاهايي كه در فست فودها طبخ مي‌شوند، داراي ارزش غذايي پاييني از نظر ويتامين و املاح مورد نياز بدن هستند كمبود ارزش‌هاي غذايي يكي از مشكلاتي است كه كودكان و نوجوانان را در سن رشد تهديد مي‌كند.
اگر كودك در سنين پايين از نظر مواد مغذي كمبود داشته باشد، حتماً در دوران نوجواني نيز دچار اين مشكل خواهد بود.كودكان و نوجواناني كه زياد از اين غذاها استفاده مي‌كنند دچار كمبود كلسيم و ويتامين «د» هستند.

5. نمك فراوان و فشار خون: 

بيشتر غذاهاي حاضر در منوي اين رستوران‌ها از نظر نمك بسيار بالاتر از حد استاندارد و بهداشتي است.
از طرف ديگر به علت اين كه ذائقه ايراني‌ها شور بوده احتمال استفاده از مصرف مواد شور هم در كنار فست فودها وجود دارد كه مي‌تواند باعث بروز فشار خون در مصرف‌كنندگان شود.

6 . پرخوري:

يكي ديگر از مشكلات اين غذاهاست. وعده‌هاي غذايي فست‌ فود از نظر اندازه معمولا بزرگ‌‌تر از يك وعده غذاي خانگي است. در نظر داشته باشيد كه انرژي موجود در اين غذاها بسيار بيشتر از يك وعده غذاي خانگي در همان حجم است.

7. غذاهاي سنتي: 

علاوه بر اين‌كه بخشي از فرهنگ ملت ماست داراي مواد مغذي بسيار خوب و سالمي است.
در سفره ايراني غذاهاي سالم از انواع سبزي، مواد لبني و تخم‌مرغ تهيه مي‌شود كه از نظر ارزش تغذيه‌اي نيز بسيار مناسب هستند اما گسترش فست ‌فود، نقش اين غذاها را كم مي‌كند. اين مساله موجب مي‌شود عادت‌هاي خوب تغذيه‌اي ما نابود شود.


موضوعات مرتبط: فست فودها ، 7ضرر مهم فست فود ها ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 24 مرداد 1392برچسب:, | 12:47 | نویسنده : BEHNAM |

صفحه قبل 1 صفحه بعد

.: Weblog Themes By SlideTheme :.